Székelyföld Magazin 2013.05.15

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 17. máj, 2013

A mai magazinban szó lesz a Sapientia nyílt napjairól, az Erdélyi diáknapokról és tömegfutásról is.

Kamera forog!
Az egyetem hangulatába, műhelyeibe, tevékenységeibe nyerhettek betekintést középiskolás diákok a Sapientia Egyetem kolozsvári karának Nyílt napjain. Mindannyiuk kedvence volt a tévés szakmai műhely, amelynek során az Erdély tévé kihelyezett kolozsvári stúdiójában gyakorolhattak.

Diáknapok Erdélyben
Elkezdődött a diákélet egyik legfontosabb eseménysorozata, a Diáknapok. Kolozsvár, Marosvásárhely és Székelyudvarhely főterét több száz, csapatba verődő egyetemista árasztotta el.

Ünnep a Fogarasy Mihály Műszaki Líceumban
Újra egymásra talált az iskola és névadója, az ünnepi ceremóniát és a plakettek leleplezését követően ismét Fogarasy Mihály püspök nevét viseli  a műszaki szakközépiskola.

Virágoskert a lakótelep közepén
Megnyílt Székelyudvarhelyen a városnapok egyik legszínesebb rendezvénye, a dísznövénykiállítás és vásár. A rendezvény a székelyudvarhelyi tavasz egyik leginkább várt eseménye, ahol nemcsak a növények, hanem kulturális műsorok is gyönyörködtetik a látogatókat.

A hagyományőrzés hagyományossá vált
A gyökereik, hagyományaik és népi szokásaik ápolása érdekében szervezik meg évről-évre a Tarisznyás Márton útján nevet viselő hagyományőrző napokat a Salamon Ernő Gimnáziumban. A programsorozat mára túlnőtte az iskola falait, hiszen a salamonos diákokkal és pedagógusokkal együtt ünnepelt a hatvani testvériskola küldöttsége is. Ez alkalommal közel 580 diák öltött székely népviseletet

Tömegfutás Székelyudvarhelyen
Rekordszámban vettek részt a hétvégén zajlott 5. IPSE városi tömegfutáson Székelyudvarhelyen. A résztvevők rövid és hosszú távok közül választhattak és  legtöbben az előbbi kategóriában indultak.

Skate-pályára vágyva
Több mint 30 fiatalnak lenne szüksége egy számukra kialakított biciklis pályára, ahhoz, hogy tehetségüket kamatoztatni tudják. A biciklisek aláírásgyűjtésbe fognának a terep kialakításának érdekében.

Comments are closed.