Székelyföld Magazin 2013.06.26.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 28. jún, 2013

Agyagfalvi gyűlések
Agyagfalva a székelyföldi történelmi helyek közt a legelsők közé tartozik – írja Egyed Ákos történész az agyagfalvi gyűlések történelmi jelentőségéről. Az Agyagfalva 1848. Kulturális Alapítvány tagjai  azt szeretnék, hogy  Agyagfalva a nemzeti összetartozás jegyében igazi zarándokhellyé váljon.

Leleplezték Sütő András szobrát
Az országban elsőként Székelyudvarhelyen avattak Sütő András szobrot.  Vasárnap délután rövid ünnepély keretében leleplezték az egyetemes magyar és erdélyi irodalom egyik legnagyobb alakjának szobrát.

Vizsgáztak a Művészeti Népiskolások
16 helyszínen vizsgáztak június 19-én a Hargita Megyei Művészeti  Népiskola diákjai. Az ősszel induló, első évet végző gyergyószentmiklósi varró-szövő osztály diákjai is letették az első vizsgát. A 23 diákból 21 tízes osztályzatot kapott.

Nyáron is látogatható a Tarisznyás Márton Múzeum
Nyáron is látogatható a Tarisznyás Márton Múzeum, a rovarkiállítás nagy népszerűségnek örvend, aki nem látta, szeptemberig még megtekinthető.

Adomány a kórháznak
Közel 10 ezer euró értékű adományt adott át a gyergyószentmiklósi baptista gyülekezet a kórháznak. Külföldi szervezetnek köszönhető az ajándék, mely az egészségügyben mindennap használatos eszközöket tartalmaz.

Comments are closed.