Székelyföld magazin 2013.07.17.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 18. júl, 2013

A mai magazinban szó lesz a Csíkszeredai Régizene Fesztiválról, a  fogyatkozó medvelétszámról, és táborokról is.

Régizene fesztivál
Múlt héten zajlott Csíkszeredában a Régizene Fesztivál.  A város egyik legszínvonalasabb rendezvényét  idén is nagy érdeklődés övezte.

Fogyatkozó medvelétszám
Mintegy 25 százalékkal kevesebb medve él Hargita megyében, mint ahogy azt a hivatalos adatok hirdetik – legalábbis a Life Project keretében végzett székelyföldi kutatás szerint. A természetvédők azt remélik, hogy a jövő évi vadszámlálás alkalmával a vadásztársulatok is figyelembe veszik majd kutatásaik eredményét.

Hímző tábor
Tizedik alkalommal került megrendezésre idén a Gránátalma úri hímző tábor Gyergyószentmiklóson. A rendezvényen több mint húsz hímzőasszony vesz részt, akik tanulmányi kirándulásra is elmennek.

Fiatal tehetségek
Az Aradi Gyermekpalota és az Arad megyei Tanfelügyelőség kilencedik alkalommal hirdette meg a  „Maros színei” elnevezésű nemzetközi képzőművészeti és fotópályázatát. A benevezők közül, grafika ágazatban a gyergyószentmiklósi Blénesi Kincső második helyezést ért el.

Önkéntes munkálkodás
Több mint hetven önkéntes munkálkodik Nyárádszeredában a X. alkalommal megszervezett Caritas önkéntes tábor keretében. A táborozók maradandó értéket szeretnének teremteni a Maros megyei kisvárosban.

Comments are closed.