Székelyföld magazin 2013.09.18

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 19. szept, 2013

A mai Székelyföld magazinban szó lesz az iskolakezdésről, személyiségfejlesztésről és arról is, hogy egyre népszerűbb a csíkszeredai uszoda.

Hívogat az iskola
Elkezdődött a 2013/2014-es iskolai év. Gyergyószentmiklós oktatási intézményeiben ünnepélyes keretek között nyitották meg az tanévet és köszöntötték a régi és új tanulókat egyaránt.

Agrárinnováció Szovátán
A térségfejlesztési folyamatokhoz való csatlakozás valamint a Kárpát medencei nemzeti összérdekeket megvalósító összefogás jegyében szervezték meg a negyedik Székelyföldi Agrárinnovációs Fórumot. A Szovátán zajló eszmecserén helyi és magyarországi szakemberek beszélték az állattenyésztés, a mezőgazdaság és az erdőgazdálkodás helyzetét.

Személyiségfejlesztés játékosan
14 Hargita megyei vidéki kistelepülés általános iskolás gyermekei számára szervezett személyiségfejlesztő programot a Gyulafehérvári Caritas családsegítő szolgálata. A játékos tevékenységek célja kettős volt: minőségi kikapcsolódást nyújtani azoknak a gyermekeknek is, akik számára a nyár főként mezei munkával telik el, de ugyanakkor megismertetni velük a mozgásukban korlátozott gyermekek életét is.

Népszerű a Csíki Csobbanó
Lassan fél év telt el azóta, hogy Csíkszeredában menyílt az uszoda. Azóta folyamatosan nő a látogatók száma, azaz egyre többen kedvelik a “csobbanást” a Csíki Csobbanóban.

Ügyességi autóverseny
Ügyességi autóversenyre került sor a hétvégén Gyergyószentmiklóson. A sofőröknek nem akármilyen pályán, az egykori IUPS területén kellett összemérniük ügyességüket.

Comments are closed.