Székelyföld magazin 2013.09.25

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 27. szept, 2013

Élsportolókat díjaztak
Élsportolókat díjaztak Hargita Megye Tanácsának szeptemberi ülésén. A napirendre térve a testület 31 határozattervezetet vitatott meg, köztük a megye kulturális stratégiáját is.

Mozgalmas volt a mobilitás hete
Tavalyhoz hasonlóan idén is megtartották a Mobilitás Hete elnevezésű rendezvénysorozatot Székelyudvarhelyen. A szervezők számos érdekes programmal rukkoltak elő, közös kerékpározás, szaladás és biciklis bemutató is helyet kapott a kínálatban. S bár az időjárás nem volt partnere a rendezvénynek, mégis sokan bekapcsolódtak a különböző programokba.

Gyümölcsfesztivál Székelyudvarhelyen
A délelőtti zord idő ellenére is szép számban látogattak ki az ötödik alkalommal megszervezett Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztiválra. 16 település gazdasszonya és gazdája hozta be a városba különleges gyümölcskészítményeit, hogy a nagyközönség is megismerhesse azokat. Vasárnapig bárki megkóstolhatja a dinnyés-csokis avagy a homoktövis lekvárt is, ha kilátogat a Bethlen-negyedi Dávid Ferenc térre.

Sikeres lovasnapok
Több mint ötven érdekes programszám, jó hangulat, színvonalas szervezés – ezek voltak a legfontosabb jellemzői a 6. Gyergyói Lovasnapok rendezvénysorozatának. A zord időjárás ellenére is rengetegen látogattak ki a lovaspályára a hétvégén.

Aranyérmes a gyergyói páros
Első helyezést ért el Pap Eszter és Pîslariu Vlad az Ifjúsági standard táncvilágbajnokságon. Négy kontinens 32 országának versenyzőit sikerült felülmúlniuk a gyergyószentmiklósi táncosoknak.

Külföldi munka
Egyre több székelyföldi szülő vállal külföldi nyári munkát, hátrahagyva gyerekét.A  gyerekek nevelését ugyanis többnyire családon belül, nagyszülők, testvérek segítségével oldják meg a rászoruló családok.

Comments are closed.