Székelyföld magazin 2013.10.02

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 03. okt, 2013

A mai Székelyföld magazinból megtudhatják, mit jelent az, ha a falu beköltözik a városba, hogy függ össze a mobilitás és a fotó, illetve szó lesz egy mesejátékról, aminek főszereplői Füttyös és a sárkány.

Kaláka mozgalom a gyermekekért
Hargita megyei kaláka-mozgalom indul a gyermekekért. A működési engedély nélküli oktatási intézményeken segítene a megyei tanács. Összefogással.

Falu a városban
Többezren voltak kíváncsiak a hétvégi Falu a városban rendezvényre. A csíkszeredai dendrológiai parkban szervezett rendezvényt a 7hatar.ro portál, a Hargita Megyei Fiatal Gazdák Egyesülete, valamint Csíkszereda Polgármesteri Hivatala álmodta meg.

Mozgással a tiszta levegőért!
Mozgással a tiszta levegőért! Díjazták az Európai Mobilitási Hét alkalmából a Hargita Megye Tanácsa Energiagazdálkodási Ügynöksége által meghirdetett fotópályázat nyerteseit Ökomobilitás 2 lábon/2 keréken témában.

Biztonságosabb turizmust
Elkezdődött a Hargita megyében található erdei és turistaútvonal-jelzések festése, emellett újabb biciklis és túraútvonalak felújítása indul el a közeljövőben. A Hargita Megye Tanácsának biztonságosabb turizmust, valamint a bakancsos idegenforgalom népszerűsítését célzó programjának része az útvonalak felújítása.

Mesejáték kicsiknek, nagyoknak
Nagy Olga erdélyi folklorista Füttyös és a sárkány című művét és más meséit dolgozza fel a Füttyös kalandjai mesejáték, amelyet szerdán kora este mutat be a Figura Stúdió Színház. A bemutatón pedagógusok, szülők és gyermekek közösen tekinthetik meg a történetet, melyet majd a gyerekbérlet keretében játszanak.

Pillantás a múltba
Történelmi sétára, szabadtéri történelemórára hív egy újabb kezdeményezés: információs táblákon is megjelenítették a Székely Támadt-vár történetét, a vörös darabontok korát, a falak között található iskolaépület múltját.

Comments are closed.