Székelyföld magazin 2013.10.09

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 10. okt, 2013

A mai Székelyföld magazin témái: írástudatlan romákat oktatnak, Töltöttkáposzta Fesztivál Parajdon, a keresztúri vajgyár és kaláka gyermekeinkért. Tartsanak velünk!

Írástudatlanokat oktatnak
Írni-olvasni tanulnak a gyergyószentmiklósi romák a baptista közösség jóvoltából. Heti négy alkalommal vesznek írószert és füzetet a kezükbe az írástudatlan felnőttek. Önkéntes misszionárius oktatja őket.

Töltöttkáposzta Fesztivál
Tizennyolcadik alkalommal szervezték meg a hétvégén a parajdi Töltöttkáposzta Fesztivált. Ha volt valami pozitív hozadéka a rendezvény tavalyi elmaradásának, akkor az minden bizonnyal az idei szervezők eltökéltségében, összefogásában és tenni akarásában keresendő.

A mi vajunk
Lassan egy éve annak, hogy újraindult a székelykeresztúri vajgyár, az ország első olyan tejfeldolgozó üzeme, melynek tulajdonosai a helyi gazdák. Az egymillió euró értékű beruházásban több, mint 600 helyi gazda vesz részt, a gyárat működtető szövetkezethez mintegy húszezer hektár terület tartozik.

Kaláka a gyermekeinkért
Lezárult a Kaláka a gyermekeinkért felhívás határideje. A Megyei Tanács elnöke által meghirdetett kalákára olyan óvodák, napköziotthonok és iskolák jelentkezhettek, melyek nem kaptak működési engedélyt a tanév kezdetéig. A megyeelnök reméli, hogy összefogással, a megyei tanács, a helyi önkormányzatok, a pedagógusok és szülők közös munkájával a vidéki, eldugott településen élő gyermekek is megfelelő körülmények között tanulhatnak az új tanévben.

Comments are closed.