Székelyföld magazin 2013.10.16.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 17. okt, 2013

Faipari klaszter
Csík-térségi faipari klaszter megalakítását szorgalmazza a megyei tanács. A Csík-térségi erdőtulajdonosok és fafeldolgozó vállalatok képviselőivel tartott találkozót Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Tánczos Barna szenátor hétfőn a csíkszeredai megyeházán.

Őszi vásár
Ötödik  alkalommal szervezték meg a Hagyományos Székely Termékek Őszi Vásárát Csíkszeredában. A rendezvényt kétnaposra tervezték, így szombaton is látogathatóak lesznek a helyi termelők standjai.

A sajtkészítés fortélyai
Újabb csoport sajátította el a sajtkészítés fortélyait a Caritas Vidékfejlesztési részlégénel. Az oktatás záróakkordjaként pedig visszahívták a korábbi tanoncokat is egy kis ismeret-frissítésre és sajtkóstolásra.

Esély hetedszerre
Hetedik alkalommal szervezte meg szombaton az Esély Program az immár hagyományossá vált bálját. A Caritas sérült gyerekekkel foglalkozó programja így köszönte meg a támogatóknak az együttműködést. A bálon mindenki egyenrangú emberként szórakozott.

Összefogásra volna szükség
Vaslábon németországi fafeldolgozó, Gyergyószentmiklóson olasz cég szeretne befektetni. A Hargita megyei önkormányzat elnöke azt javasolja, a helyi fafeldolgozóknak, erdőtulajdonosoknak, hogy fogjanak össze a térség jövője érdekében.

Fuss NEKI! – hamarosan rajthoz állnak
Közeleg az SZKA Fuss NEKI! elnevezésű akciójának leglátványosabb és mindent eldöntő időpontja, amikor is rajthoz állnak az akcióban résztvevő önkéntesek, hogy szaladásukkal támogatást szerezzenek az általuk képviselt ügynek. A benevezett tizenkét szervezet összesen 25 ezer lejt szeretne összegyűjteni közösségi projektjeik megvalósítására.

Comments are closed.