Székelyföld magazin 2013.11.06.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 08. nov, 2013

A mai Székelyföld magazin témái: Venczel József emlékére szerveztek konferenciát Csíkszeredában, vitafórumot tartottak a székelység történetéről és Ferences cipó megvásárlásával bárki támogathatja a Szent Ferenc Alapítványt.

Újabb pénzösszegek oktatási intézményeknek
Hargita Megye Tanácsa rendkívüli ülést tartott Galócáson október 31-én. A kihelyezett ülésen  16 oktatási intézmény számára utaltak ki újabb pénzösszegeket, köztük a galócásinak.

Vujity Tvrtkóval a Föld körül
Múlt héten csütörtökön este megtelt a gyergyószentmiklósi Művelődési Központ színházterme. Sokan voltak kíváncsiak a népszerű televíziós műsorvezetőre, riporterre, a Pokoli és angyali történetek írójára, Vujity Tvrtkóra.

Vitafórum A székelység története kötetről
Vitafórumot tartottak A székelység története kötetről. A csíkszeredai megyeháza márványtermében szervezett beszélgetésen történelemtanárok és diákok vettek részt.

Venczel József konferencia
Venczel József emlékére szerveztek konferenciát. A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében zajló konferenciát Venczel József csíkszeredai születésű falukutató születésének 100. évfordulója alkalmából tartották.

Összefogással újítanák a vár falait
A múlt héten a városi tanács döntése alapján a Haáz Rezső Múzeum ügykezelésébe került a Székely Támadt Vár fala és az északi bástya. A restaurálásra így lehet pályázni, a terveket megvalósításához hozzá lehet kezdeni. A várfal felújítása mellett több civil szervezet, magánszemély valamint régészek és történészek is felsorakoznak.

Ferences cipó
A Ferences cipó megvásárlásával bárki támogathatja a Szent Ferenc Alapítványt, Böjte atya gyermekotthonait. A korpás kenyeret a Harmopan vállalat üzleteiben lehet megvenni.

Comments are closed.