Székelyföld magazin 2013.11.13.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 14. nov, 2013

Loboghat a székely zászló? Lesz kifli is a tej mellé az iskolások számára? Változó szociálpolitika- Hogyan tovább? Ezekre a kérdésekre is próbálunk válaszokat adni a mai Székelyföld magazinban.

Interneten is lehet regisztrálni
Egy negyed éve jelentkezhetnek mindazok, akik magyar állampolgársággal rendelkeznek és szavazni szeretnének majd a Magyarországi 2014-es parlamenti választáson. A voksolást megelőzően minden, határon túl élő magyar állampolgárnak regisztrálnia kell.

Tej van, kifli még nincs
Az őszi vakációról visszatérő kisiskolások ma már kaptak ingyentejet. A kormánytízóraiból a pékáru még hiányzik, de a Hargita megyei tanács elnöke, Borboly Csaba derűlátó: szerinte ha minden jól megy, akkor ettől a héttől kiflit is kapnak az általános iskolák tanulói.

Székely zászló. Loboghat?
A székely zászló ügyében tett feljelentések kapcsán tartott sajtótájékoztatót november 7-én, csütörtökön Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a csíkszeredai megyeházán. Borboly Csaba a hatósági eljárások miatt kialakult helyzetről fejtette ki véleményét.

Változó szociálpolitika – Hogyan tovább?
Változó szociálpolitika – Hogyan tovább? címmel szerveztek konferenciát november 8-án a csíkszeredai megyeházán, a Sikeres Székelyföld fórumsorozat részeként. Jelen voltak szociális tevékenységet folytató intézmények és szervezetek képviselői, valamint önkormányzati vezetők.

Újabb filmes díj Szabó Attilának
Székelyudvarhelyi alkotó munkája kapta a Lakiteleki Népfőiskolán pénteken véget ért Kisközösségi Televíziók és Filmműhelyek XIII. Mozgókép Szemléjének fődíját. Szabó Attila Úton-útfélen című, 50 perces dokumentumfilmje, a székelyföldi romák helyzetét járja körül.

Élet jelek
Élet jelek címmel nyílt kiállítás múlt héten Csíkszeredában az Ave Art Galériában. Főcze Alpárnak , a Nagy István Művészeti Líceum végzős diákjának tárlatát Keresztes Györgyi képzőművész nyitotta meg.

Comments are closed.