Székelyföld magazin 2013.11.19.

Közzétette: . Kategória: Székelyföld Magazin. Dátum: 20. nov, 2013

A regionális ökoépítészet felé vezető úton

 

A regionális ökoépítészet felé vezető úton címmel tartották a Székelyföld Akadémia program legújabb rendezvényét. A program célja, hogy a Hargita megyei polgármesteri hivatalokkal együtt, a különböző tevékenységi területekről meghívott szakemberek segítségével előadássorozatok szervezésével vonja be a helyi lakosokat a megyei és székelyföldi közélet folyamataiba.

 

Egészségfelmérés

48 első osztályos gyerek mozgáskészségét és egészségi állapotát mérték fel Csíkszentsimonban az Endes József Általános Iskolában. A mérésben a csíkszentsimoni és a csatószegi gyerekek is részt vettek, de a tervek szerint minden Hargita megyei iskolát meg fognak látogatni a szakemberek.

Élménypedagógiai napok gyerekeknek

49 gyermeknek számára tartottak a élményhatás-integrált módszerek kisiskolásoknak címmel egy teljes hétvégét lefedő programot. A kezdeményezés lényege, hogy a gyermekeket a játék, a művészetterápia és a mozgás eszközeivel az iskolai osztályon belül jelentkező konfliktuskezelésekre rávezessék.

Megnyílik a barompiac

Szombatonként nyitja meg kapuit a csíkszentmártoni barompiac. Az uniós normák szerint kialakított piacon az őszi szezonban főként malacokat, sertéseket kínálnak és vásárolnak az emberek.

Cukorbetegek világnapja

Nagy érdeklődés övezte a Cukorbetegek Világnapja alkalmából szervezett rendezvényt Gyergyószentmiklóson. A résztvevők tartalmas előadásokat hallhattak és ingyenes, vércukor és hemoglobin mérést valamint fekélyképzôdési kockázatmérést is  biztosítottak a jelenlévő önkéntes szakemberek.

Comments are closed.