Székelyföld magazin 2013.12.04.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 05. dec, 2013

Gyertyagyújtás
Adventre, a várakozás és felkészülés időszakára készül a keresztény világ. Vasárnap este ünnepélyes keretek között gyújtották meg az első gyertyát Gyergyószentmiklós  adventi koszorúján.

Adventi vásár
Idén is szerveztek adventi vásárokat a katolikus plébániákon. Vasárnap délelőtt civil szervezetek, egyházi közösségek és magánszemélyek által készített portékákból választhattak a vásárlók.

Népszavazás a régiókról
Elfogadta Hargita Megye Tanácsának döntéshozó testülete azt a határozattervezetet, amely a régióátszervezésről szóló megyei szintű népszavazás kiírásáról szól. Hargita megye prefektusa máris megtámadta a határozattervezetet.

Egyedi és formabontó kiállítás
Öt erdélyi múzeum hat lelkes munkatársának közös terve alapján született meg a Haáz Rezső Múzeum jövő évi kiállításának ötlete, ami nemcsak újszerű, hanem úttörő is lesz az eddigi tárlatok sorában.

Fotótábor Homoródon
Hagyományteremtő szándékkal tartottak fotótábort Homoródfürdőn. A Photo Camp névre keresztelt kezdeményezés célja a modellkedés népszerűsítése a térségben.

Esterházy: A szabadságra fel kell készülni
A magyar nyelvű kortárs irodalom egyik nagy alakjának fellépésével zárta csütörtökön este idei irodalmi estjeinek sorát a G.Café és Murányi Sándor Olivér szervező.

Comments are closed.