Székelyföld magazin 2013.12.18.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 18. dec, 2013

Női kvóta. Elfogadták
Küldöttgyűlést tartott az RMDSZ Csíki Területi Szervezete. Elsőként fogadták el a csíkiak a női kvótát alapszabályzatban.

Családok karácsonya
Hargita Megye Tanácsa, az előző sokéves hagyománynak megfelelően, 2013-ban is megszervezte a Családok karácsonya című egész napos rendezvénysorozatot. Idén több mint félezer gyerek és felnőtt kapcsolódott be a Családok karácsonya rendezvénysorozat programjaiba .

Székelyföldi Akadémia
December 16-án tartották a Hargita Megye Tanácsa által szervezett Székelyföldi Akadémia idei zárórendezvényét. A csíkszeredai megyeháza márványtermében helyet kapó rendezvényen az Élő Szövet Alapítvány munkatársai tartottak előadásokat a tejfeldolgozással kapcsolatban.

Új Kriterion Galéria
December 12-én nyilt meg Szabó Tamás, Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész tárlata a csíkszeredai Új Kriterion Galériában.

”Tudatosan beengedték Jézust”
Böjte Csaba ferences atya Gyergyószentmiklóson nevelkedő gyerekei számára létesítettek egy kápolnát a Szent Anna Házban. Az otthon egyik helyiségében lévő szentély magánszemélyek adományaiból jött létre, melynek megszentelésére december 12.-én, tegnap délután került sor.

Comments are closed.