Székelytermék-bolt nyílt Csíkszeredában

Közzétette: . Kategória: Friss hírek. Dátum: 25. nov, 2013

A Székely Termék Mezőgazdasági Szövetkezet szervezésében hétfőn, november 25-én Csíkszeredában megnyílt a Székely termékek boltja, a Kossuth Lajos utca 26–28. szám alatt. A 2013-ban megalakult szövetkezet tagja 16 egyesület és cég, valamint 5 egyéni vállalkozó. A megnyitón Márton István, a szövetkezet elnöke, illetve Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének igazgatója köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, hogy sok nehézség árán sikerült megnyitni ezt a bemutatóüzletet az egykori Hangya szövetkezetek mintájára, a Székely termék védjeggyel rendelkező áruk számára, ám jövő év szeptemberéig más népszerű hagyományos termékek is helyet kapnak a polcokon.
A Székely termék védjegyet Hargita Megye Tanácsa védette le, és népszerűsítéssel, tanácsadással támogatta a bemutatóüzlet létrehozását. Az intézmény elnöke, Borboly Csaba gratulált a szövetkezet tagjainak és a megyei tanács alintézményeként működő Hargita Megyei Agrárkamara munkatársainak. Mint mondta, tovább kell haladni, hogy minél jobban kiterjesszék a helyi termékek értékesítési lehetőségeit, ehhez pedig szükség van kisvágóhidak létesítésére térségenként, a fogyasztói szokások megváltozására, tudatos vásárlókra.
Hargita Megye Tanácsa továbbra is segít a tájékoztatásban, engedélyeztetési folyamatokban, emellett újabb pályázatokat ír ki. A megyeelnök reményét fejezte ki, hogy még többet tudnak majd tenni ez ügyben, miután a közeljövőben esedékes decentralizáció nyomán bővül a hatáskörük a mezőgazdasági ágazatban. Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Korodi Attila parlamenti képviselő és Tánczos Barna szenátor is. Korodi Attila ünnepnek nevezte a bemutatóüzlet megnyitását, valamint egy kísérlet részének, amelyből kiderül, hogyan lehet nagyobb tömegekhez eljuttatni a székely termékeket. Tánczos Barna méltatta a megyei tanács ezen a téren kifejtett eddigi tevékenységét, mint mondta, az intézmény segített, bár nem tartozott a hatáskörébe a mezőgazdaság, és ennek a munkának már látható eredményei vannak. A szenátor szerint áttörést lehet elérni, ha ugyanazt az ízt, ugyanazt a minőséget viszik mindenhova, így a távolabbi piacokra is.
Nyitvatartás: munkanapokon 10–18 óra között, szombaton 10-14 óra között. További információért hívhatják a 0722-982274 telefonszámot. http://www.szekelytermek.ro/

Comments are closed.