Több mint 1000 gyerek táncolt

Közzétette: . Kategória: Friss hírek. Dátum: 17. máj, 2013

Több mint 1000 gyerek táncolt egyszerre. Megtartották a 23. Csűrdöngölő Hargita Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozót

Délelőtt 10 órától délutánig szólt a zene, folyt a tánc a csíkszeredai megyeháza előtt május 16-án. A 23. alkalommal megtartott Csűrdöngölő Hargita Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozón 45 csoport, több mint 1000 gyerek táncolt. A rendezvényt, amely a IV. Székelyföld Napok része, Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes és az András Alapítvány szervezte.

A jelenlevőket elsőként András Mihály, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes vezetője köszöntötte, majd ismertette a rendezvény programját. A néptánctalálkozót Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsa Programok és alárendelt intézmények vezérigazgatóságának vezetője nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy ennyien összegyűltek a rendezvényre. Szerencsés helyzetben vagyunk, mondta, hiszen nálunk él a néphagyomány.

A rendezvény a néptánccsoportok fellépésével kezdődött, majd 13 óra után a már több mint ötvenszer sikeresen bemutatott János vitéz, avagy a hős gyönyörűséges utazása és csodálatos megérkezése című műsort láthatta újra a közönség, ezúttal úgy, hogy a záró tündértáncba bekapcsolódtak a Csűrdöngölő fiatal táncosai is. Az ezt követő közös fotózás után ismét néptánccsoportok léptek a közönség elé, műsorvezetők András Orsolya és Gábos Endre voltak.

A rendezvény célja, hogy a különböző csoportok bemutatkozzanak, egymásra ösztönzően hassanak, az idei nézőkből sokan táncosokká váljanak jövőre, a szülők elvigyék gyerekeiket táncolni. Idén újdonság volt, hogy Hargita Megye Tanácsának épületében két teremben is táncoktatást tartottak.

Comments are closed.