XVIII. Töltöttkáposzta Fesztivál

Közzétette: . Kategória: Friss hírek. Dátum: 07. okt, 2013

Az elmúlt évek során a parajdi nemzetközi Töltöttkáposzta Fesztivál megszervezése többször is komoly akadályokba ütközött, de tavaly történt meg először, hogy a tündérvár alatti sokadalom lebonyolítása elmaradt. A rendkívül népszerű gasztronómiai ünnep létezésének fontossága igazából ekkor tudatosult a parajdi közéletben, olyan hibának minősült, amelynek újbóli elkövetésével senki nem kívánt ismételten szembesülni. Nem véletlen, hogy összefogásból jelesre vizsgázva, a parajdiak egy emberként álltak a fesztivál ügye mellé. Így a tavalyi kihagyás után a sóvidéki település önkormányzata a sikeres pályázati pénzek hiányában is felvállalta a költségek fedezését, s a térség civilszervezeteivel (Sóvidék–Hegyalja Turisztikai Egyesület, Sóvidék Kistérségi Egyesület, Sóvidék–Hegyalja HACS Egyesület, Sótörő Hagyományőrző Egyesület) közösen, továbbá a parajdi sóbánya támogatásával az elmúlt hétvégén 18. alkalommal is életre hívta Erdély egyik legrangosabb gasztronómiai eseményét.

 

Háromnapos csodát ígértek a szervezők, és állták szavukat. A rendezvénysorozat fő helyszíne ezúttal is a központi park volt, a színpadon zajló programok, a büfék és a hatalmas sörsátor, illetve nem utolsósorban a gasztronómiai verseny 24 résztvevőjének látványosan feldíszített standjai és a számtalan recept alapján készülő töltelékes káposzta ínycsiklandozó illata csak úgy vonzotta az érdeklődőket. A verseny nagydíja egyébként az idén helyben maradt, melyet a Vidám Kis Baráti Társaság, azaz két Fülöp család és a Simonfi család csapata szerezte meg.

 

Lehet ugyan kákán keresni a csomót, sorolni az esetleges szépséghibákat, avagy mindezt meghagyni azoknak, akiknek hiányérzetük van amiatt, hogy a tavalyi elmaradás miatt nem volt mit szidni, tény, hogy az elmúlt hétvégén Parajd a legszebb arcát mutatta a széles világnak, a Töltöttkáposzta Fesztivál újraélesztése pedig önmagában is dicséretes esemény.

Comments are closed.