Elfogadták a megye saját költségvetését

Közzétette: . Kategória: Friss hírek. Dátum: 30. jan, 2014

Hargita Megye Tanácsa idei első soros ülését a Románandrásfalvához tartozó Kissolymoson tartotta január 29-én. A különleges helyszínválasztás oka, hogy ezen a tanácsülésen fogadta el a testület többek között a községet Székelykeresztúrral összekötő útra vonatkozó költségvetést.

A megye saját költségvetését egyébként 25 millió lejnyi költségvetési hitellel egészíti ki az állam a helyi fejlesztési alapból, amelyet Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes a hét elején hagyott jóvá Hargita megye számára. Ebből az összegből a megyei tanács mintegy 12 millió lejt szán csak az utak feljavítására, valamint újak építésére.

A tanácselnök beszámolt arról is, hogy az intézmény sikerrel pályázott több uniós kiíráson is. A legsikeresebb pályázaton pedig 80 millió lejt nyert, amelyet a megye hulladékgazdálkodásra fordíthat. Ezt az összeget teljes egészében a Gyergyóremetére tervezett regionális hulladéktározó építésére költik. Egyébként a tegnap, január 28-án két olyan beruházást is sikerrel zártak le – tette hozzá Borboly Csaba – amellyel összesen egy millió lejt spóroltak meg. Ebből 900 ezer lej csak a tölgyesi szanatórium felújítása után maradt meg.

A megyei tanács ugyanakkor elhalasztotta azt a napirendi pontot, amelyben elfogadták volna a megyei buszmenetrendet. Kiderült ugyanis, hogy a településekkel az utasok számára kedvezőtlen menetrendet tartalmazó szerződéseket kötöttek egyes busztársaságok. Sok utas fordult panasszal a megyei tanácshoz a menetrendekkel kapcsolatban az elmúlt időszakban.

Comments are closed.