Látogató 2014.03.07 Csíkszentmiklós

Közzétette: . Kategória: Látogató, Műsorok. Dátum: 10. márc, 2014

A Látogató csapata ezen a héten Csíkszentmiklósra látogatott, ahol a helyi ífjúsági szervezet, a CSIE, Kolbászkészítő versenyt szervezett a helyi közösség számára. A versenyt megelőzően csapatunk a helyi templomba látogatott előszőr. A Csíkszentmiklósi római katolikus vártemplom a legszebb és legnagyobb XV. századi gótikus toronnyal rendelkező csíki templomok közül. Itt, Drócsa László plébános úr mesélt a templom történetéről.

Műsorunk folytatásában, András Róberttel, a CSIE képviselőjével beszélgettünk, aki a helyi közösségről és az ífjúsági szervezet tevékenységéről mesélt. Ezt követően a Kolbászkészítő verseny helyszínére érkeztünk, ahol csatlakozott hozzánk a japán nemzetiségű Nanuko Arita, aki előszőr részesült a hazai disznóvágás és kolbászkészítés látványában és ízvilágában.. Látogatónk befejező részében erről kérdeztük Nanukot.

Természtesen nem maradhatott ki a nyertes beszámolója és a finomságok kostólója sem. A fődíjat az Ülkéért Alapítvány csapata vihette haza, aki egy nagyon ízletes aszaltszilvás kolbásszal varázsolta el a zsűri tagjait. A zsűri tagjai közül, Dékány Ferencet a “a kolbászok koronázott királyát”, a Magyar Fehérasztal Lovagrend kitüntett tagját és Ambrus Gizellát, a Gizi­csárda tulajdonosát kérdeztük a verseny ízeiről.

Javaslataikat, véleményeiket az info@hargitatv.ro emial címre várjuk.

A Látogató csapata tartalmas időtöltést kíván mindenkinek!

Comments are closed.