Látogató 2014.04.28 Balánbánya második rész

Közzétette: . Kategória: Látogató, Műsorok. Dátum: 31. márc, 2014

 

Balánbánya lassan túlnövi bányászati múltját és mindez azoknak a lakóknak köszönhető akik minden nehézségek ellenére, azt választották, hogy a városban maradnak és nap, mint nap közösségben gondolkodva, tesznek azért, hogy értéket teremtsenek.

Balánbányai Látogatónk második felében, olyan emberekkel beszélgettünk, akiknek megélhetésük, egyben hivatásuk is.
Az Ördögborda néptáncegyüttes vezetőjével, Sándor Csabával beszélgettünk, aki szenvedélyesen mesélt a csapat mindennapjairól, a néptáncról, mint életformáról és nem utolsó sorban arról az élményről, amelyet a Fölszállott a páva versenyen éltek meg. Ezt követően Kovács Róbert, a Concordia kulturális egyesület tevékenységéről mesélt és arról, hogy hogyan lehet valóságos kulturális hídakat teremteni a jelenben.
Hegyi Barna a Békás-szoros – Nagyhagymás Nemzeti Park igazgatója, Székelyföld egyetlen nemzeti parkjáról tájékoztatott, amely közel 7000 hektáron fekszik. Mindemellett működik egy Medvevisszavadító Központ is, amely teljesen zárt turisták számára. Erről Bereczky Leonardoval beszélgettünk.

Műsorunk befejező részében az Alaszkai Malamut kutyafajjal ismerkedtünk meg és egyúttal kipróbáltuk a kutyás fogathajtást is, amely egy nagyszerű élménynek bizonyult. Grosu Constantin és Mariana Vrabie nemzetközi bajnokokkal beszélgettünk a kutyaszánhúzó sportág csodáiról és kihívásairól.

Kedves nézőink a Látogató csapata nevében tartalmas időtöltést kívánok mindenkinek!

Comments are closed.