Székelyföld magazin 2014.01.15.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 17. jan, 2014

Árvák karácsonya
Tizenegyedik alkalommal gyűltek össze hétvégén a csíksomlyói gyermekotthonból kikerült fiatalok, hogy megünnepeljék a karácsonyt. A rendezvénynek a csíkszeredai Hargita Vendégváró adott otthont.

Korszerűsítés a gyermekekért
Kívül-belül megújult az Ora International Segélyszervezet által működtetett Szivárvány alatti Gyermekotthon. Uniós támogatásnak köszönhetően sikerült korszerűsíteni az épületet valamint kicserélni és bővíteni a berendezést.

Borboly: törvény a magyarok ellen
Magyarellenesnek, alkotmányellenesnek tartja a PSD újabb törvénytervezetét Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök. A PSD kötelező reggeli himnuszéneklést, kötelező román zászlóhasználatot és más lobogókért hatalmas büntetéseket akar.

Jankovics Marcell kiállítása
A Haáz Rezső Múzeum, a Forrás Művészeti Intézettel közösen egy illusztrációkból nyíló kiállítással indította az újévet. A Jankovics Marcell Kossuth-díjas grafikusművész munkáiból berendezett tárlat képei Sebestyén Gyula eposzához készültek. A kiállítás február negyedikéig látogatható.

Lebilincselő City Parking
Két éve működteti a parkolási rendszert Gyergyószentmiklóson a City Parking. Az elmúlt időszakban számos esetben tettek panaszt vagy perelték be a céget olyan személyek, akiket a City Parking a város területén bilincselt meg és pénzbeli bírsággal súlytott.

Comments are closed.