Székelyföld Magazin 2014.01.22.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 22. jan, 2014

Támogatnák az önkéntes tűzoltó-egyesületeket
Szombaton tartották az Erdélyi Önkéntes Tűzoltók Szövetségének szakmai értekezletét. Gyergyóalfaluban. Három megyéből több száz önkéntes tűzoltó gyűlt össze.

Folytatódik az ellenőrzés
Több mint 1600 lakást látogattak már meg az önkormányzat megbízásából a tűzvédelmi ellenőrök. Sok helyen találtak komoly problémákat, ezek többségét azonban a lakók orvosolták a megadott határidőn belül. Aki nem tett eleget a felszólításnak, az büntetésre számíthat.

A szárhegyiek magukénak érzik a Lázár-kastélyt
A nemrég bezárt szárhegyi Lázár-kastély felújításra szorul, de mindeddig ezt nem sikerült kivitelezni. A szükséges munkálatokat most kalákában végeznék el.

Új kiadvánnyal népszerűsítik a mezőgazdálkodást
Hargita Megye Tanácsának és a Hargita Megyei Agrárkamara közös gondozásában jelent meg a Mezőgazdasági Kisokos. A szerkesztők választható tantárgyként ajánlják V-VII osztályosoknak a könyvet.

Bővűl a gyeremekkönyvtár
Újdonságokkal köszöntött be az új esztendő a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárban, egyrészt az olvasók  kényelmét szolgáló fűtésrendszer modernizálására került sor, ugyanakkor hamarosan megkezdik a gyermekkönytvár kibővítésére irányuló munkálatokat is.

Comments are closed.