Székelyföld magazin 2014.01.29.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 30. jan, 2014

EP- választás 2014
Az Udvarhelyszéki RMDSZ irodájában találkozott a sajtóval Winkler Gyula és Sógor Csaba EP képviselő. Mindketten indulnak egy újabb mandátumért és ők azok, akiket az udvarhelyszéki szervezet támogat a 2014-es EP választásokon.

Döntött a testület: folytatódik a kalákakezdeményezés
Döntött Hargita Megye Tanácsa: folytatódik a kalákakezdeményezés. Idei első ülését Agyagfalván tartotta a testület.

„Mobile for Good” program
Újabb  350  darab,  pánikgombbal  ellátott  mobiltelefont  kapnak,  egyedül élő  idős  emberek  a Gyulafehérvári Caritas  és  a Vodafone Románia Alapítvány közös programja révén. A  cél, hogy az idősek könnyebben tudjanak segítséget kérni, szükség esetén.

Szentivánéji álom figurásan
Sokak kedvence William Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátéka. Aki még nem látta a darabot, februárban még négy alkalommal lesz rá lehetősége.

Farsangi pályázat
A Pro Terra Alapítvány és a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ, partnerségben a gyergyószentmiklósi Tanulók Házával idén is meghirdeti  Maszk és Álarckészítő Pályázatát. Az idei kiírás újdonsága, hogy újrahasznosítható anyagokból kell elkészíteni a munkákat.

Takarítják az utakat
Nem érte felkészületlenül Gyergyószentmiklóst a tél beköszönte, járhatóak az utak a városban. A korábbi évektől eltérően nemcsak az önkormányzat emberei lépnek közbe ha beborítja az utakat a hó.

Legyünk óvatosak
Hívatlan látogatók zavarják a tömbházlakók nyugalmát Gyergyószentmiklóson. Bemennek a lakásokba, és visznek mindent ami a kezükbe kerül. Egy elkövetőt már elkapott a rendőrség, de az óvatosság nem árt.

Comments are closed.