Székelyföld magazin 2014.02.05.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 07. febr, 2014

Brüsszeli igenek
Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba, a Régiók Bizottságának állandó tagja január 30-án, Brüsszelben, a Bizottság 105. plenáris ülésén vett részt. Több szakterületeken is tett módosító javaslatokat, amelyek egy részét elfogadta a testület.

Capa életműve
Kiállítást mutattak be Gyergyószentmiklóson a világhírű magyar fotográfus életéből és alkotótevékenységéből. Robert Capa életútjára sokan voltak kiváncsiak.

Vakációs program gyerekeknek
Hasznosan, de ugyanakkor kellemesen tölthetik a félév közi vakációt azok az I-IV osztályos gyerekek, akik a Kuckó Egyesület és a Városi Könyvtár közösen szervezett kézműves foglalkozásain részt vesznek. Február 3-tól maszkkészítés, a bútorfestés és a gyöngyfűzés alapjait sajátíthatják el a diákok.

Nyílt nap
Nyílt napot tartottak a Hargita Megyei Művészeti Népiskola gyergyószentmiklósi fiókjánál. Ez alkalommal többen is betekintést nyerhettek a képzéseken elsajátítható kézimunkázás fortélyaiba.

Kisállatoktól hangos a Septimia
Kisállat-kiállítás nyílt meg Székelyudvarhelyen. A három napos esemény ebben az évben is a Septimia Szabadidőközpontnál kapott helyet. A kiállítótérben az érdeklődők galambokkal, baromfikkal, nyulakkal, díszmadarakkal és hüllőkkel ismerkedhetnek meg.

Érvágás a Caritas-nál
Tavalyhoz képest közel hatvan százalékkal kevesebb támogatást utalt ki a munkaügyi tárca a Gyulafehérvári Caritas számára. A gyergyói régiót tekintve ez több mint 190 ezer lej értékű kiesést jelent, amely több szempontból is hátrányosan érinti a szervezet egyes programjait.

Véget érhet a roncsprogram
Várhatóan az idei lesz utolsó év amikor elindítják a roncsautó-programot. A kiöregedett autópark megújítását célzó program ugyanis évről évre kevésbé sikeres az illetékesek szerint.

Comments are closed.