Székelyföld magazin 2014.02.12.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 13. febr, 2014

Hargita Megyei Farsangbúcsúztató
Az idén Csíkszentgyörgy község falvai fogadják a hagyományőrző csoportokat március 1-én, szombaton  a nagy népszerűségnek örvendő Hargita Megyei Farsangbúcsúztatón.  Csíkszentgyörgy község önkormányzata Csíkmenaság, Pottyand, Újfalu, Csíkszentgyörgy, Bánkfalva hagyományőrző csoportjait várja vendégül.

Udvarhelyre jönnek a mohácsi busók
A farsangi időszak leglátványosabb mozzanata a hangulatos télbúcsúztató rituálé, azaz a farsangtemetés. A szombaton Székelyudvarhely a mohácsi busók kolompjaitól, kürtjeitől lesz hangos, hiszen a sófalviakkal együtt ők hívják majd téltemetésre a városlakókat.

Rákellenes Világnap
2000 februárjában Párizsban tartották az első rákellenes világkongresszust. A résztvevők február 4-én történelmi dokumentumot írtak alá, amely világméretű összefogásra szólít fel a halálos kór ellen.

Elkezdődtek a befogások
Megkezdte működését a  Vitalissima sintérszolgálata, eddig 10 kutyát gyűjtöttek be Gyergyószentmiklós    problémásabb környékeiről.

Egymást károsítják a lakók
Saját lakótársaikat lopják meg azok a gyergyószentmiklósiak, akik elmulasztják bejelenteni melegvízfogyasztásukat. A lépcsőházi óra és a lakásokban mért fogyasztás közötti különbséget ugyanis továbbra is visszaosztják minden lakóra. A megoldás még várat magára.

Változatos előadások
Ebben a hónapban is megéri a Tomcsa Sándor Színházat választani kikapcsolódásként, hiszen színes műsorrenddel várja közönségét. Musical, monodráma és mesejáték lesz porondon, de a kézdivásárhelyi színház Liliomfiját is megtekintheti a nagyérdemű.

Comments are closed.