Székelyföld magazin 2014.02.19.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 21. febr, 2014

Választások ideje
Nagyon sok gyergyói élt már a lehetőséggel hogy regisztráljon a közelgő magyarországi országgyűlési választásokra. Most először adódik alkalom, hogy a határon kívül élő magyar állampolgárok is voksolhassanak.

Farsangtemetés Székelyudvarhelyen
Szombat délelőtt nem mindennapi eseményben volt részük Székelyudvarhely lakóinak. A mohácsi busók báránybőrbe bújva, maszk mögé rejtőzve járták az utcákat, és kolompokkal, kelepelőkkel hívtak farsangtemetésre mindenkit.

Hungexpóra készülve
Nyomdában van már a Tourinfo új turisztikai kalauza, vele együtt napokon belül a 2014-es eseményfüzet is megszületik. A kiadványok éppen jókor látnak napvilágot, hisz városunk is meghívást kapott a február végén kezdődő Budapesti Nemzetközi Turisztikai Kiállításra és Vásárra.

Olvasni jó
Teljes gőzzel működik a városi könyvtár.
Kibővült a városi könyvtár gyermekrészlege, hamarosan felolvasómaratont is tartanak az újonnan kialakított teremben.

Mesefigurák ajándékba
Falra festett mesefigurákat és más ajándékokat kaptak a gyergyószentmiklósi kórház kisbetegei az Ifitéka és a helyi Vöröskereszt ifjúsági szervezeteinek önkénteseitől.

Suspended coffe
Gyergyószentmiklóson is meghonosulni látszik a suspended coffee, vagyis a felfüggesztett kávé elnevezésű, külföldön igencsak jól működő mozgalom. A helyi, Jótékony Vásárlás egy gyergyói vállalkozó nevéhez fűződik és alig néhány nap alatt közel 150 támogatóra és szimpatizánsra lelt a kezdeményezés.

Kutyaadó
Minden gyergyószentmiklósi lakó szerepel mostmár a pénzügyi osztály nyilvántartásában, el tudják venni a kutyamenhely-fenntartási illetéket. A hat lejes illeték befizetése mindenki számára kötelező.

Comments are closed.