Székelyföld magazin 2014.02.26.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 27. febr, 2014

Mesés év elé néz a Székelyföldi Legendárium
Jó hír azoknak, akik már türelmetlenül várták a Székelyföldi Legendárium animációsfilm-sorozat első részének tökéletesített változatát, hogy áprilisra elkészül. A Likaskő legendáját a tervek szerint újabb rajzfilmek követik.

Tanulj, utazz, barátkozz
A kanadai Rákóczi Alapítvány idén 21. alkalommal hirdeti meg magyarságismereti mozgótáborát. A programra, magyarország határain túl élő, 15-18 éves, magyar diákok jelentkezhetnek. Az idei kiírás tematikája az 1944-ben zajlott történelmi események.

Mintaértékű projekt
Gyergyószentmiklósra érkezett annak a svájci alapítványnak a képviselője, melynek segítségével a tervek szerint év végére megoldódik a kóbor kutya probléma. A külföldi partner a kutyák ivartalanítását, örökbe adását tartja a legfontosabbnak, valamint a lakosság felvilágosítását a kutyatartás felelősségéről.

Új előadás a Hóvirágtól
Március másodikán újabb előadással örvendezteti meg a néptánc, népzene kedvelőit a Hóvirág néptáncegyüttes. Az új produkció próbafolyamata már  múlt év novemberében elkezdődött.

Az újrahasznosítás városa
Székelyudvarhely is csatlakozott az újrahasznosítás városa elnevezésű programhoz, a vetélkedő június 30-ig tart. A résztvevő polgármesteri hivatalok több fronton szállnak versenybe.

Sütimustra, könyvbemutató, bál
A Gyergyószentmiklóson élő örmény közösség idén több programot is tervez, szeretnék az eddigi rendezvényeiket tovább fejleszteni, bővíteni. Legutóbb az elmúlt hétvégén könyvbemutatóval egybekötött sütimustrát és farsangi bált tartottak.

Megújuló piac
Átalakul a gyergyószentmiklósi piac bejárata. Felújítják a hidat, ami jelenleg nagyon rossz állapotban van, ugyanakkor új kaput is elhelyeznek, melyet bezárnak majd és csak szombatonként lesz nyitva a vásárlók előtt.

Drámaírók, figyelem!
Az elmúlt évben nagy sikernek örvendő dráMÁzat, idén három különálló részre szakadt. A pályaműveket kizárólag elektronikus formában várják, május 31-én délután 3 óráig. Eredményt ez év augusztusában hirdetnek majd.

Comments are closed.