Székelyföld magazin 2014 03 19

Közzétette: . Kategória: Székelyföld Magazin. Dátum: 24. márc, 2014

Zajlik a kaláka program
Egyre több tanintézmény újul meg Borboly Csaba és a Hargita Megyei Tanács által meghirdetett kaláka a gyerekekért mozgalom keretében. A hétvégén a gyergyószentmiklósi Vaskertes Álatlános Iskolához tartozó Kossuth Lajos utcai ingatlan nyilászáróinak cseréjére került sor.

Szolgálati lakás szakorvosoknak
Újabb négy szolgálati lakást adtak át szakorvosoknak Csíkszeredában. A beruházás elősegítette azt, hogy olyan szakterületen is sikerült állást betölteni, amely hiányszakmának számít.

Március 15- e fáklyafényben
Egyértelmű sikerként könyvelhető el a megújított március 15-i ünnep Székelyudvarhelyen. A Polgármesteri Hivatal változtatott a korábbi renden és nem a megszokott déli időpontban tartották a megemlékezést.

Iskolánk tehetségei
Negyedik alkalommal szervezték meg a diákszínjátszók találkozóját Gyergyószentmiklóson. Az iskoláink tehetségei című rendezvény célja a színjátszás népszerűsítése volt.

Egri ízek
Bárki megismerkedhet az egri ízekkel ezen a héten. Egy, a Batthányi Ignác Tehnikai Kollégium és az Egri vendéglátóipari szakközépiskolák közötti csereprogram keretében egri tanulók főznek a gyergyóiaknak.

Comments are closed.