Székelyföld magazin 2014 03 26

Közzétette: . Kategória: Székelyföld Magazin. Dátum: 26. márc, 2014

Segítség a felcsíki településeknek

Elfogadták Hargita megye szociális stratégiáját. A kihelyezett madarasi tanácsülés kiemelt napirendi pontja a felcsíki települések megsegítése volt.

Európai Kreativitás Napja

Tartalmas programot tartottak a Megyeháza Galériában.Hargita Megye Tanácsa másodszor szervezte meg a csíkszeredai megyeházán az Európai Kreativitás Napját március 21-én.

Sikeres bababörze

Szombaton a Salamon Ernô Gimnázium tornaterme adott otthont a második olyan bababörzének, amelyet a Fészek, vagyis a gyergyói édesanyák alakulóban lévô egyesülete szervezett.

Vetőmagadomány Böjte atya gyermekeinek

Vetőmagot adományozott a magyarországi Nemzeti Agrárgazdasági Kamara  a  Böjte Csaba testvér vezette dévai Szent Ferenc Alapítványnak. Az adomány  átadására  ma délben került sor ünnepélyes keretek között Gyergyószárhegyen a Kájoni János Gyermekvédelmi Központnál.

Pályázatok ideje

Magánszemélyeknek, csoportoknak és civil szervezeteknek írt ki pályázatot a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány. Bárki, akinek van egy egyedi ötlete, és azt Székelyudvarhelyen szeretné megvalósítani, jelentkezhet. D3

Hódeszkás verseny

Látványos hódeszkás versennyel zárta idei szezonját a hétvégén a Madarasi Hargita. A 3. Snow On Fire hódeszkás és szabad stílusú síversenyre több mint 60 versenyző nevezett be az ország különböző pontjairól, de magyarországi, szlovák és lengyel versenyzők is rajtvonalhoz álltak

Comments are closed.