Székelyföld magazin 2014 04 09

Közzétette: . Kategória: Székelyföld Magazin. Dátum: 09. ápr, 2014

Uniós pénzek szükségessége

 

Nem maradhatunk le az uniós pénzekről! – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke sajtótájékoztatóján. A víz- és csatornarendszerek felújítása-bővítése – a megyeelnök szerint – vállalt kötelezettség.

 

Ökölvívás

 

Új teremben edzenek a csíkszeredai ökölvívók. Az edzőtermet a sportág nagyjai is meglátogatták, kipróbálták a modern felszereléseket.

 

Iskola másként

 

A tanév talán legkedveltebb oktatási hete kezdődött hétfőn. Az Iskola másként célja idén is az, hogy a tanárok és a diákok a megszokott programoktól eltérően olyan tevékenységekben vegyenek részt, melyekkel a csapatszellemet erősítik, a látókört szélesítik.

 

 

Nőileg: megjelent az első erdélyi magyar női magazin

 

Helyet követelnek maguknak az erdélyi nők a sajtókiadványok piacán is: megjelent az első erdélyi női magazin, a Nőileg. Az ötlet Székelyudvarhelyen született, a helyi újságírókhoz kolozsvári, marosvásárhelyi, sepsiszentgyörgyi, csíkszeredai, aradi kollégák csatlakoztak..

 

 

Ingyenes érettségi felkészítő

 

Vizsgafelkészítőket tart a 2014-ben érettségizők számára a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet támogatásával. Az ingyenes felkészítőket négy városban, Székelyudvarhelyen, Székelykeresztúron, Sepsiszentgyörgyön illetve Gyergyószentmiklóson is megtartják.

 

 

 

Comments are closed.