Székelyföld magazin 2014 04 16

Közzétette: . Kategória: Székelyföld Magazin. Dátum: 16. ápr, 2014

Felkonfok 2014.04.16.

 

Kaláka

Kalákában bővítenék a kistelepülések elektromos hálózatát. A Kisvillany programról tartottak minikonferenciát a csíkszeredai megyeháza márványtermében.

Új alelnöke van Hargita megyének

 

Incze Csongor tanácsost választotta Hargita Megye Tanácsa döntéshozó testülete  Birtalan József RMDSZ alelnököt utódjául. Az udvarhelyszéki politikust 2007-ben az RMDSZ Székelyudvarhelyi Szervezete ifjúságért felelős tanácsosának nevezték ki, emellett megválasztották az Itthon Fiatalon Mozgalom (országos ernyőszervezet) elnökének.  

 

Hagyományos és Helyi Termékek Húsvéti Kiállítása és Vására Csíkszeredában

 

Múlt hétvégén szervezte meg Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Agrárkamara ismét  a Hagyományos és Helyi Termékek Húsvéti Kiállítását és Vásárát. A helyszínen volt tojásfestés, mesterségek bemutatója, kulturális programok és sajtmustra.

 

Sámándobok és ékszerek a G. Caféban

Írók, együttesek és előadók után kézművesek lépnek fel a székelyudavarhelyi G.Caféban. A kultúrkocsma két napra kézművész kávézóvá alakult, ahol a megszokott kiállítók mellet új tárgyakkal is találkozhatnak vásárlók.

Törvényes a parkolási szabályzat

 

Végleges és visszavonhatatlan döntést hozott a marosvásárhelyi táblabíróság, helyben hagyva a gyergyószentmiklósi önkormányzat álláspontját a parkolási szabályzat kapcsán – írja közleményben a polgármesteri hivatal.

 

 

Népszerű a tojásírás

 

Idén is zajlik a már hagyományos tojásírás Gyergyószentmiklóson a  Népművészeti Alkotóházban. A foglalkozás évről-évre népszerűbb, erre a hétre már több mint ezren jelentkeztek tojást írni.

 

Bérelhető faházak

 

Idén is bérelhetnek faházikókat, akik kézműves termékeket, helyi jellegzetességeket kínálnának a turistáknak a Gyilkostó fele vezető út mentén. A bódék nyílt árverésen találnak gazdára.

 

Comments are closed.