Székelyföld magazin 2015 01 21

Közzétette: . Kategória: Székelyföld Magazin. Dátum: 21. jan, 2015

Szép estét kívánok nézőinknek. Magazinműsorunk ma is színes és érdekes témákkal jelentkezik. Beszámolunk Hargita megye tanácsának idei terveiről, megtudhatnak minden friss információt a Hargita Airporttal kapcsolatosan, de látni fogják, hová szereltek új térfigyelő kamerákat Székelyudvarhelyen és megismerhetik a gyergyószentmiklósi Városi Kórház idei, nagyszabású terveit is. Tartsanak velünk!

Idén is folytatódnak a kalákák és a fejlesztések Hargita megyében. Erről és az idei  tervekről tájékoztatták a Hargita megyei polgármestereket a megyeházán, Csíkszeredában.

Tovább fejlesztik a térfigyelő kamerák rendszerét Székelyudvarhelyen. A korábbiak mellé a napokban újabbakat helyeztek üzembe, kettőt például a bethlenfalvi Termés utcában szereltek fel.

Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint Románia schengeni-övezethez való csatlakozását követően előnyös lenne repülővel lépni át az országhatárt. Éppen ezért tervezik egy kisrepülőtér létrehozását Csíkszereda és Csíkcsicsó között. A tervek szerint Budapestre és Bukarestbe lehet majd repülni a hargitai megyeközpontból.

Kisebb-nagyobb megvalósításokat is sikerült eszközölni tavaly a gyergyószentmiklósi városi kórháznál, számolt be az intézmény menedzsere és a polgármester. Azt is ismertették, milyen tervekkel indult az idei évnek az egészségügyi intézmény.

Nem lehet számítani állami támogatásra, ami a gyermekeknek és fiataloknak szánt szociális programokat illeti. Ez tűnik ki a Gyulafehérvári Caritas által a szociális és munkaügyi minisztériumhoz leadott pályázatok elbírálásából. A kialakult helyzetről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezet vezetői.
Boszorkánybált szervezett Gyergyószentmiklóson a Lorántffy Zsuzsanna nőegylet. Az érdeklődés igen nagy volt, közel kétszázan vettek részt nem a hétköznapi farsangi mulatságon.

Nagy népszerűségnek örvend a székelyudvarhelyi városi korcsolyapálya. Délelőttönként több százan keresik fel a létesítményt, miután a működtető Polgármesteri Hivatal megteremtette az iskoláknak az ingyenes csoportos korcsolyázás lehetőségét. Ez azt jelenti, hogy az általános iskolások délelőtt belépő nélkül állhatnak a jégre. Jó hangulat, sok vidám gyerek – ezt látta a digital 3 televízió stábja a jégpályánál. Ami a legfontosabb: a két óra mozgás, friss levegőn!

Comments are closed.