Székelyföld magazin 2015 02 04

Közzétette: . Kategória: Székelyföld Magazin. Dátum: 04. feb, 2015

A Bögöz községhez tartozó Székelydobón tartották Hargita Megye Tanácsának soros havi ülését január 28-án. Az ülésen újabb döntés született annak érdekében, hogy a csíksomlyói multifunkcionális központot diákok vehessék használatba vehessék.

Elkezdődött a jégkészítés a gyergyószentmiklósi műjégpályán. Az elmúlt napokban a helyére kerültek a palánk és a plexi elemei is. Már az utolsó simításokat végzik, hamarosan ismét használatba vehetik a jégpályát a jégkorongozók és a korcsolyázók kedvelői. Szombaton hivatalosan is átadják a felújított létesítményt.

Elkezdték a székelyudvarhelyi inkubátorház építését. A létesítmény a Rákóczi Ferenc utcában, az egykori Növényvédelmi Központ helyén épül. A helyszínen a projektet lebonyolító megyei önkormányzat vezetősége, helyi és parlamenti elöljárók tartottak sajtótájékoztatót a Hargita Business Centerrel kapcsolatosan. Elhangzott: az épület hozzájárul majd a gazdaság fejlesztéséhez, munkahelyek teremtéséhez.

A legnagyobb székelyként emlegetett Orbán Balázs születésének 186. évfordulójára emlékeztek tegnap Székelyudvarhelyen. A Városháza téren több mint  százan gyűltek össze, hogy leróják tiszteletüket Orbán Balázs 1995-ben állított belvárosi szobránál.

Negyedik alkalommal szerveztek esküvői kiállítást Gyergyószentmiklóson. A látványos rendezvény népszerűsége töretlen, ezúttal is nemcsak a házasulandók voltak kíváncsiak a kínálatra.

Comments are closed.